Gaitlines historie

I 2012 tegnede Håvard Engell den aller første Gaitline-skoen i Oslo. Med over 40 års erfaring inden for biomekanik anses han som en af verdens førende eksperter inden for balance, koordination og gang.

I 15 år havde Håvard ansvar for skadesforebyggelse, balance og teknisk træning på Olympiatoppen. I arbejdet med vores førende idrætsudøvere indså han, at mange skader og fejlbetændelse kom fra samme sted: Foden. Især når vi går på hårde og flade underlag.

I stedet for at forsøge at træne hver enkelt af os til at gå "rigtigt", designede Håvard Engell derfor en skosål, som kunne gøre jobbet: Støtte foden og kroppen på bedst mulig måde. Fjerne muskel- og ledproblemer. På sigt, måske få ned sygefraværet?

For Gaitline er ikke designet til topsportsudøvere: Vores mål er at forebygge og forbedre helt almindelige folks fodproblemer, muskel- og skeletproblemer. Men kan én sål løse alt dette? Ifølge flere forskningsprojekter, spørgeundersøgelser og titusinder af kunder – så er vi i hvert fald på rette vej.

Patented Sensory Gaitline Technology

Teknologien er resultatet af års forskning og udvikling. Sålen er progressiv og støtter foden præcis, hvor du har brug for det. Det er derfor, vi kalder den "The World's Most Supportive Shoe".

Lær mere om teknologien

Ingen fødder er ens, og ingen, der bruger Gaitline, oplever det på samme måde. Sålen er progressiv og foden støttes præcis hvor du har behovet. Alligevel er der tre vigtige ting, der altid sker, uden at du behøver at gøre noget:

- Hælen rettes op - så foden får den korrekte startposition i skridtet.

- Svangen understøttes - så mellemfoden ikke falder sammen.

- Kroppens vægt balanceres præcist gennem foden - så forfoden ikke får mulighed for at falde indad eller udad.

Ikke lyt til os, lyt til fagfolk:

Det, der adskiller Gaitline fra andre sko, er at sålen støtter og forbedrer fodens bevægelighed. Det betyder, at de fleste opnår en mere korrekt kropsholdning og belastning, når de står og går – og det reducerer og forebygger gener i hele kroppen.

Marthe Strandbakke, Fysioterapeut

Jeg anbefaler alle at bruge Gaitline: Tilbagemeldingen fra patienter er, at skoene hjælper med at forebygge og reducere muskel- og skeletgener. De har endda været afgørende for hurtig helbredelse for flere, der har været plaget af Plantar Fasciitis.

- Sigmund Sagberg Andresen, Kiropraktor

Om Håvard Engell

Gaitlines hemmelighed ligger i sålen, som er udviklet af den tidligere balletdanser og ansat ved Olympiatoppen, Håvard Engell.

Engell fik inspirationen til den revolutionerende sko gennem mange års arbejde ved Olympiatoppen med nogle af landets førende idrætsudøvere.

Arbejdet ved Olympiatoppen bestod hovedsageligt i at analysere udøvernes bevægelser og vejlede dem til at bevæge sig mere funktionelt for at forebygge skader. Denne viden tog Engell med sig, da han senere begyndte at arbejde i skobranchen. Her opdagede han, at det ikke kun er topsportsudøvere, der oplever belastning i hverdagen og slid på fødder, knæ, hofter og ryg. "Der er mange gener blandt almindelige mennesker også", fortæller Engell engageret.

- "Jeg har altid været fascineret af at se mennesker bevæge sig, både i dagligdagen, idrætten og scenekunsten. Mit mål er, at skoen kan bidrage til øget livskvalitet!"