Hvordan kan GaitLine hjælpe mod ondt i ryggen?

Sko for ondt i ryggen

Her kan du læse mere om årsagerne til rygsmerter og hvordan GaitLine skoene kan bidrage til at løse problemet.

Foden og ryggen er dele af samme kinetiske kæde. "Kinetisk kæde" refererer til, at muskler og led interagerer gennem hele kroppen for at producere bevægelser. Nogle af muskelkæderne er kontinuerlige fra foden og helt op til hovedet. Faktum er, at fodens bevægelser styrer rotationer i knogler og led i hele kæden. Foden kan dermed have stor betydning for din ryghelse.

8 ud af 10 kunder rapporterer om mindre rygsmerter efter kort tids brug.

Hvad er sammenhængen mellem foden og smerter i ryggen?

Når du går eller løber, ruller foden både fremad og lidt indad (lidt indad = normalpronation). Pronationsbevægelsen i foden bidrager til at reducere stød fra jorden og lagre elastisk energi til videre fremdrift.

Men hvis foden ruller for meget indad (overpronation) skabes ubalancer i den kinetiske kæde. Overpronation kan således forårsage fejlbelastninger, smerter og skader i både bækken og ryg.

Hvordan kan GaitLine hjælpe mod rygsmerter?

Der er tre faktorer i GaitLine skoens sålekonstruktion, der bidrager til at optimere den kinetiske kæde og reducere rygsmerter:

Sålen balancerer hælbenet, når hælen møder trykket fra underlaget. Det sikrer en god ankelledsbevægelse. Dette har positiv effekt på ledbevægelserne i hele den kinetiske kæde, også rygsøjlens led.

Sålekonstruktionen understøtter fodens svang i mellemfoden. Dette reducerer stress i vigtige muskelkæder op til bækken og lænderyg.

GaitLine-teknologien skaber fodbalance. Når foden bærer kropsvægten på en afbalanceret måde, forbedres samspillet i den kinetiske kæde. God fodbalance kan reducere rygsmerter.

8 ud af 10 kunder rapporterer om mindre rygsmerter efter kort tids brug.

Se vores udvalg af sko for ondt i ryggen